1. Trebuie sa mâncăm la micul dejun! de exemplu cereale: fulgi de ovăz, fulgi de porumb… cu diferite seminte si fructe uscate ori proaspete;
2. La fiecare masă, să nu lipsească crudităţile: salatele, legumele, fructele şi pâinea care trebuie sa fie neagră;
3. Nu mâncăm nimic între mese, sunt 3 mese pe zi şi atât;
4. Apa nu trebuie băută in timpul mesei;
5. Hrana trebuie bine mestecată şi automat de evitat prăjelile;
6. Ultima masă să fie cu 3-4 ore înainte de culcare;
7. După fiecare masă trebuie să facem mişcare 20 minute;
8. Să ne ridicăm de la masă puţin flămânzi adică înainte de a simţi senzaţia de saţietate;
9. O dată la 2 săptămâni sa ţinem post negru, să bem doar apă toată ziua;
10. Carnea trebuie consumată de 2 ori pe săptămână, nu în fiecare zi.